logo
 

YOGA    BOWEN TECHNIEK    EMMETT TECHNIEK    E.E.N.@THERAPIE

 
  
 
 
 

   
 

YOGA


Voor een ontspannen rustpunt

Het is niet eenvoudig om in een druk en hectisch leven een rustpunt voor uzelf te vinden. Hatha yoga biedt de juiste tegenbeweging om de stress van het dagelijkse leven los te laten.

Hatha yoga is een eeuwenoude, van oorsprong oosterse, leer die in een rustig tempo lichaamshoudingen en –bewegingen aanbiedt. Door met yoga bezig te zijn wordt er gewerkt aan het verbeteren van lichaamshouding en ademtechniek, maar ook aan het bevorderen van fysiologische functies zo als bijvoorbeeld spijsvertering en bloedsomloop.

Bij yoga neemt  u de tijd  bewust te worden van  uw lichaam.  U leert luisteren naar  uw eigen lichaam met zijn mogelijkheden en beperkingen. Het is een weg van steeds weer ontdekken. Op den duur worden houding, bewegingen en gewaarwordingen verbeterd en het lichaam soepeler, wat doorwerkt op de geest. Omgekeerd heeft een ontspannen geest weer een positieve uitwerking op het lichaam.

Deze vorm van yoga geeft ontspanning en bewustwording van eigen grenzen en mogelijkheden en helpt  u in harmonie te komen met uzelf. En van daaruit kunt  u ook evenwicht scheppen tussen uzelf en de wereld om  u heen.

Een yogales bestaat uit lichaamsoefeningen (asana’s), ademhaling en ontspanning. De oefeningen worden meestal gedaan op het ritme van de ademhaling waardoor je meer inzicht krijgt in de manier waarop  u ademt.
Yogahoudingen zijn vriendelijk voor  het lichaam en worden met aandacht uitgevoerd.
Aandacht en bewustwording staan centraal in de lessen.

Yoga kan door iedereen beoefend worden, jong, oud, man of vrouw en brengt  rust en ontspanning of nieuwe energie.

Over yoga bestaan de meest verheven uitspraken, maar de enige manier om yoga te leren kennen is het zelf te beleven en ondervinden.
Alleen door het te doen en te ervaren krijgt yoga betekenis.


 

 

 


 

 
YogaYoga
YogaYoga
YogaYoga