logo
 

YOGA    BOWEN TECHNIEK    EMMETT TECHNIEK    E.E.N.@THERAPIE

 
  
 
 
 

   
 

KENNISMAKING


In 1990 ben ik afgestudeerd als yogadocent en gestart met het geven van yogalessen. Dit doe ik nog steeds.
Na mijn studie  heb ik diverse opleidingen(waaronder Reiki en Universele Energie Therapie), bijscholingen en cursussen op het gebied van yoga en meditatie gedaan.  Ik ben gecertificeerd als NEI (Neuro-Emotionele Integratie)-practioner en kunstzinnig hulpverlener.

In 2005 ben ik in contact gekomen met de Bowen-techniek. Een aantal jaren daarvoor werd bij mij de diagnose "Fybromyalgie" vastgesteld. Al tijdens de eerste behandeingen kwamen er veel reacties los, zowel emotioneel als lichamelijk.
Ik  heb zelf ervaren wat deze zachte manuele therapie voor diepwerkende uitwerking kan hebben, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.
Enthousiast geraakt door de mogelijkheden van deze therapie ben ik zelf de opleiding gaan volgen. Nog steeds vind ik het heel bijzonder dat deze zachte en subtiele behandeling op een zodanig diep niveau ontspanning en genezing tot stand kan brengen.

Het fasciale systeem(fascie is het vlies, dat om spieren en organen ligt), ofwel het bindweefsel, speelt een essentiële rol in de Bowen Techniek. Als de fascia overprikkeld is, verkort deze en trekt samen. Dit veroorzaakt de stijfheid en pijn, die kunnen worden ervaren als gevolg van een traumatische gebeurtenis, chronische ziekte of acute ziekteklachten. Dit wordt versterkt als we ouder worden en minder goed voor de conditie van de fascia zorgen.

De Bowen Techniek brengt dit weefsel weer tot ontspanning, waardoor het zijn oorspronkelijke functie weer goed kan uitoefenen.

Na de Bowentechniek heb ik me verder bekwaamd in de Emmett techniek: lichte aanraking veroorzaakt een ontspanningsreactie in de weefsels van het lichaam. Deze therapie kan een vrijwel onmiddellijke reactie geven: pijnreductie, afname van spanning of restricties, verbetering van stabiliteit, evenwicht en emotionele balans. De Emmett Techniek laat zich uitstekend combineren met de Bowen Techniek en zij vormen een krachtige combinatie.

Daarna heb ik de 4-jarige HBO opleiding tot E.E.N-therapeut gevolgd. E.E.N.-therapie staat voor Eclectische Energetische Geneeskunde. Het is een holistische natuurgeneeswijze waarbij de oorzaak van een klacht gezocht wordt op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Het is een lichaamsgericht psychotherapie die het bewustzijn en zelfherstellend vermogen stimuleert en zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn. Hierdoor heb ik weer meer mogelijkheden om cliënten in harmonie met zichzelf en hun omgeving te laten komen.

Het geeft  veel voldoening om te mogen ervaren dat mensen na een behandeling of na yoga tot rust en ontspanning komen. Dat zij minder of geen last meer van hun klachten hebben, beter om kunnen gaan met de dingen die anders lopen in het leven dan zij hadden verwacht. Dat zij belangrijke keuzes durven te maken, patronen gaan doorbreken en meer kunnen genieten van het leven.
Dit is een enorme stimulans en motivatie in mijn Praktijk voor Yoga, Bowen Techniek, Emmett Techniek en E.E.N.@therapie

Professionele Bevoegdheden:

  • Opleiding tot yogadocent (1989-1991) bij Mudita  Yoga te Den Bosch met als specialisaties yoga voor ouderen, Yoga en rugklachten.
  • Energetische healing: Reiki 1 (1992) en Reiki 2 (1995).
  • Energetische healing: Human and Universal Energy, level 1 t/m 5 (1994-1995).
  • NEI-Coach (1995) bij het Neuro Emotionele Integratie Instituut van Roy Martina.
  • Opleiding tot Kunstzinnig Hulpverlener (2003-2005) bij De Kleine Tiki te Breda.
  • Opleiding in de Bowen Techniek (2005-2006) bij BowNed, Centrum Bowen Nederland in samenwerking met the European College of Bowen Studies.
  • Opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut (2007) bij Apeiron Nieuwetijdsopleiding Natuurgeneeswijzen te Venlo
  • Yoga Nidra (2008) bij Yogabindu te Grave.
  • Art of Living 1 en 2 (2009)
  • Art of Meditation (2011)
  • Flower of Life/ MerKaBa (2011)
  • Opleiding tot Emmett Therapeut (2012-2013)
  • HBO registeropleiding medische en psychosociale basiskennis (2014-2015, Instituut E.E.N. Te Panheel)
  • Regenesis Quantum Touch (2016)
  • Access BARS (2017)
  • HBO opleiding tot Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut (2020-2021, Instituut E.E.N. te Panheel)
  • Neurovegetatieve Massage, Blok 1 (2023, Instituut Blokdijk te Eindhoven)

WINNARES ANTJE AWARD 2012 lees meer

TV Uitzending "Lifestyle Xperience" RTL4 28-12-2014  klik hier 

 

 


 

 
Petra VerstappenPetra Verstappen