logo
 

YOGA    BOWEN TECHNIEK    EMMETT TECHNIEK    E.E.N.@THERAPIE

 
  
 
 
 

   
 

BOWEN TECHNIEK


Een bijzondere en zeer effectieve manuele behandelingsvorm

De Bowen techniek is een zachte, maar tevens krachtige behandelingsvorm, afkomstig uit Australië. Dhr. Tom Bowen heeft deze techniek in de zestiger jaren ontwikkeld. Door middel van een zachte, korte rolbeweging over zacht weefsel (spieren en pezen) op specifieke plaatsen wordt via een reflex het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer aangespoord.

Deze reflex gaat via het zogenoemde fasciale systeem, dat door het hele lichaam als een web met elkaar verbonden is. Dit bindweefsel omhult de spieren, bloedvaten, zenuwen en organen.
Als er spanning in dit weefsel zit, zal dat de fysiologische functies van de onderliggende spieren, organen enzovoorts verstoren. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan. Door de verbinding van de weefsels door het hele lichaam heen en de reflexwerking naar het centrale zenuwstelsel (o.a. de hersenen) kunnen de problemen ergens anders in het lichaam tot uiting komen.
Daarnaast geeft spanning op het fasciale weefsel problemen met het afvoeren van afvalstoffen. De lever-, darm- en/of nierfunctie kan verminderen en daardoor kunnen allerlei klachten als vermoeidheid, stijfheid, hoofdpijn, slapeloosheid en ontregelde stoelgang ontstaan.

Via de zachte prikkel die gegeven wordt laat het lichaam spanning los en daardoor kunnen de functies die verstoord waren weer op gang komen.
Tijdens de behandeling worden er na een aantal bewegingen steeds pauzes gehouden waarin de cliënt met rust gelaten wordt en de behandelaar de kamer verlaat. Het lichaam heeft dan de gelegenheid de impuls op te nemen en de subtiele en fijne prikkelingen hun werk te laten doen.
Afvalstoffen worden verwijderd en veel klachten en pijn zullen verdwijnen of verminderen.

De behandeling is zacht, subtiel, ontspannen en doeltreffend.

Helpt en verlicht o.a. bij:
- Rug-, nek-, arm- en schouderklachten
- Been-, knie en enkelklachten
- Hoofdpijn en migraine
- Maag-, darm- en stoelgangklachten
- Emotionele problemen
- Klachten aan de luchtwegen: astma, hooikoorts, kortademigheid, hyperventilatie
- Oververmoeidheidklachten, stress, burnout
- Menstruatieklachten, overgangsklachten
- Whiplash
- RSI
- Artrose, reumatische klachten
- kinderen en baby’s met slaapproblemen, darmkrampjes, bedplassen

Bij acute gevallen, zoals ‘spit’, opkomende hooikoorts, voorhoofdsholteontsteking en vele andere problemen is de Bowen Techniek uitermate effectief. Meestal zijn slechts enkele behandelingen nodig om tot herstel te komen.

Drie behandelingen, met tussenpozen van één week, zijn meestal voldoende om tot veranderingen te komen.
Is de klacht al langer aanwezig dan zijn misschien wat meer behandelingen nodig, maar het is steeds weer verrassend om te horen wat de Bowen Techniek in beweging kan zetten. En dit met de kracht van het eigen lichaam.

 


 

 

 


 

 
Bowen techniekBowen techniek
Bowen techniekBowen techniek
Bowen techniekBowen techniek