logo
 

YOGA    BOWEN TECHNIEK    NATUURGENEESKUNDE

 
  
 
 
 

   
 

NATUURGENEESKUNDE


De mens heeft een innerlijke arts, het zelfgenezend vermogen genoemd.
In de Natuurgeneeskunde wordt dit zelfgenezend vermogen gestimuleerd m.b.v. middelen uit de natuur.  Binnen de natuurgeneeskunde gaat men ervan uit dat ziekte een stoornis van het gehele lichaam is, dus fysiek, emotioneel en geestelijk. Er wordt gekeken naar de mens in zijn totaliteit en niet alleen naar de ziekte of de klacht.

Voeding
Gebruik voedsel als medicijn. Voeding levert niet alleen belangrijke stoffen voor de alledaagse levensbehoefte, maar zorgt ook voor het hertstel en het voorkomen van ziektes. Bovendien kan gezonde voeding helpen bij de ontgifting van het organisme. De juiste voeding zorgt voor een betere gezondheid, meer weerstand en een fitter leven.
Er wordt gekeken naar het dagelijkse eetpatroon en naar de base/zuur verhouding in de voeding. Werken aan een betere base/zuurverhouding heeft al een enorme positieve doorwerking op het hele lichaam. Verder zullen er bij  bepaalde klachten  specifieke voedingsadviezen worden gegeven.

Kruiden
Elke plant beschikt over energie en het gebruik van kruiden kan de behandeling om het zelfgenezend vermogen te stimuleren, ondersteunen.
Net zoals iedere ziekte haar eigen-aardigheden heeft, zo heeft ieder kruid zijn eigen-aardigheden. Het gaat erom te bepalen welk kruid het beste bij de ‘zieke’ mens past.

Bachbloesems
Elk mens vertoont een bepaald emotioneel reactiepatroon op tegenslagen, problemen en klachten en dat specifieke patroon is de sleutel tot de benodigde Bach Bloemen Remedie.
De remedies werden ontdekt door een vooraanstaande Londense arts, dr. Edward Bach. Hij ontwikkelde 38 remedies, bereid uit verschillende planten.
Bachremedies werken op de persoonlijkheid en op emotionele stoornissen, zoals ongeduld, angst en verdriet.
Dr. Bach geloofde dat dergelijke negatieve gemoedsgesteldheden uiteindelijk verantwoordelijk waren voor het ontstaan van ziekte en dat behandeling van achterliggende oorzaak daarom van wezenlijk belang was.
De remedies worden gekozen in overeenstemming met de  stemming en het algemene karakter van de persoon. Een benadering waarbij het innerlijk evenwicht voorzichtig hersteld wordt, wat het lichaam de kans geeft aan zijn eigen genezing te beginnen. Bachremedies kunnen goed gecombineerd worden met andere therapieën.

Vier Temperamentenleer
De temperamenten aarde, water, vuur en lucht.
U temperament is uw persoonlijke, unieke mengverhouding van aarde, water, vuur en lucht. Daarbij is meestal één van de vier temperamenten dominant.
Het kan zijn dat er sprake is van een verstoring binnen de temperamenten waardoor juist de schaduwkanten bovenkomen en de kwaliteiten van elk temperament onderbelicht blijven.
Het versterken en harmoniseren van de temperamenten zorgt voor meer balans, lekkerder in uw vel zitten, u beter voelen.


 

 

 


 

 
Ornithogalum umbellatum
Melissa officinalis
Ribes nigrum